Posts

Showing posts from February, 2017

Hadiah Untuk Mama

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Illahi. Result syifa ada peningkatan. alhamdulillah. syukur sangat-sangat. Target syifa just nak maintainkan CGPA above 3.50 sebab nak kurangkan loan MARA yang sebanyak RM87K itu.. Ya, RM87K.. Banyak kan? Sampai ke tua lah syifa tak habis bayar nanti kalau result tak maintain. huhu.
Hari tu, bila check result ja terus peluk mama dan rasa nak nangis sangat sebab tak pernah dapat sebanyak itu. Hanya ALLAH saja yang tahu apa yang syifa rasa. Ye la kan, sebab time diploma dulu main-main.. Lepas tu, result tah apa-apa ja. Selamatlah memang KPM under MARA, so tak payah bayar apa-apa. alhamdulillah. 
Syifa cuba nak beat akak time degree ni, walaupun syifa tau syifa tak mungkin dapat beat dia. Sebab akak dah berjaya untuk dapat full scholarship from MARA. alhamdulillah. Tapi, syifa cuba yang terbaik. Memang ni hadiah untuk mama. Sebab, memang syifa da…