Posts

Showing posts from April, 2016

Study Life #2

Image
assalamualaikum and hi :)
sapa suka study life angkat tangan! HAHA. Syifa' dulu lepas diploma, memang tak nak sambung degree sebab nak cari pengalaman kerja. Time final year diploma dulu, sebelum submit all the project, Syifa' siap dah cari kerja kot, sebab tak nak buang masa kononnya. Alhamdulillah, Syifa' dapat kerja. Dah la lari bidang dari IT kepada Marketing. HAHA :D
manusia tak pernah bersyukur kan? Bila stress kerja, mula lah rindu nak belajar bagai then nak sambung degree lah. HAHA :D Syifa' sempat kerja dalam 1tahun++. Alhamdulillah, banyak pengalaman yang Syifa' dapat sebab Syifa' travel almost satu Malaysia. Seronok memang la seronok, tapi penat jugak lah.
Sekarang ni, Syifa' dah third year belajar. Dah semester 5 dan sekarang nak masuk week 12. Memang busy yang amat. Dah taktaw macam mana nak hadap. HAHA. Sebab Syifa' ni jenis tak suka buat keja awal-awal. Kalau buat keja awal-awal, idea memang takdak. Kalau buat last minit, tudia idea diaa…

Wordless Wednesday

Image
assalamualaikum and hai :)

2013; 68 kg.  I need to lose weight, ouh no! I know I can do it! yeahhh! :)




NIVEA EMPOWER RUN 2016; DEFY YOUR BOUNDARIES

Image
"Nivea, it's starts with you" 
Sapa suka pakai produk Nivea angkat tangan! Seperti yang korang sedia maklum, produk Nivea memang dah sinonim dengan wanita yang aktif dan memerlukan kesegaran sentiasa. So secara tak langsung, Syifa' pun memang pakai deodorant Nivea. Best sangat, rasa wangi ja sepanjang hari dan sesuai sangat la since Syifa' dari pagi keluar rumah, malam baru balik rumah.



Korang tahu tak sekarang ni Nivea telah mengeluarkan produk yang baru dan sesuai dengan wanita iaitu deodorant "NIVEA Pearl & Beauty Deodorant" yang mengandungi ekstrak mutiara boleh membuatkan ketiak kita putih bak mutiara. haa gitu..Dan yang pasti, deodorant baru ni mengekalkan kesegaran 48 jam perlindungan terhadap peluh dan lembut di kulit sebab tiada bahan-bahan kimia yang berbahaya, Jadi, kita akan kekal segar dan keyakinan!
NIVEA percaya bahawa apabila kita yakin , tidak dapat menghentikan kita daripada mencapai impian kita. NIVEA memberi kuasa wanita dengan m…

#Self-Reminder 2

Image
assalamualaikum
people do changes. depends on the environment. depends on priority. depends on time and depends on circle of people around us. 
everything its depends on yourself to decide to be change or not. It is worth it or not. don't easily pointed any finger to others without you know their reasons. be empathy. just imagine if you at their places, what do you feel?
once I care, forever I will care. same with my family. Sometimes, I really care beyond my family. I am not easily to forget all the moments. I'm easy to feel, but not to fall. I'm easy to love, but not to let go. I'm easy to forgive, but not to forget.

I'm really not a perfect person. I make a lot of mistakes. And I know not all can accept any my flaws.. But, I really appreciate for those people who stay with me after knowing how I really am and why I act like that. I have my own reasons. I'm the type of person that will try to make everyone smile, but when I'm in need of a smile, who'…

Al-fatihah

Image
assalamualaikum.
Ya Allah. dah lama sangat tak update blog ni, maaf ye semua, :)
Al-fatihah.
Ahad malam lepas kami sekeluarga menerima berita yang sangat tidak menggembirakan dan menyedihkan. Ann a.k.a Atuk syifa telah kembali ke rahmatullah. Setiap yang hidup, pasti akan pergi jua. Kami semua redha dengan pemergiaan arwah atuk. Allah lebih menyayanginya. 
Dan alhamdulillah sangat-sangat, sebab arwah atuk dikebumikan sebelah kubur arwah adik dan arwah ayah. Alhamdulillah.. Allah permudahkan segalanya. :') Syifa pasti akan merindui segala kerenah atuk. 
Urm, selepas dua tahun, kami sekeluarga kehilangan orang yang tersayang. In shaa Allah kami semua redha. Allah takkan menguji hambaNya jika hambaNya tak mampu untuk menghadapinya. :') Semoga arwah ayah, arwah adik, arwah ann ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. In Shaa Allah.
Al-Fatihah.