Posts

Showing posts from 2014

Talking to the moon #1

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
This is what I feel right now. I can't tell anybody how I really fell because I can't find the right words to make them understand. Nobody's will understand me what I'm trying to do. Nobody's understand what I'm trying to cope. People will look my happiness through my face. But people don't know inside my hearts. It's difficult to make people understand you. I'm trying my best to protect those people that I loved. Yes, I know ALLAH is there for me. ALLAH always with me. Everything happens have owns their reasons. We can't force people. We influence people to do the right things. InsyaALLAH. 










2014.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

first entry untuk tahun 2014? selepas setahun mendiamkan diri. selama setahun ini macam-macam yang berlaku. ada suka. ada duka. nafas baru untuk tahun 2014. insyaALLAH. macam-macam yang hendak dikongsi. tapi tak tahu dari mana nak mula. 
tahun 2014,  aku jadi pelajar semula. baru nak amik degree dekat Unikl MIIT. terdetik nak sambung study apabila mama bagi 2 pilihan, sama ada berhenti kerja lama atau sambung study? jadi. pilih sambung study. walaupun umur dah meningkat. haha. masih belum terlambat kan? kerja as marketing executive kat sana bukan tak best. best sangat. ada banyak improvement. tapi. memandangkan banyak travel. membuatkan mama tak senang duduk. mana taknya, anak dara dok travel selalu and balik keja lambat.. hmm. for me, family comes first. aku takmaw pisang berbuah dua kali.
tahun 2014, tahun neh jugak aku dan keluarga kehilangan orang yang tersayang. kehilangan yang memang tak dijangka. subhana-Allah. kekuasaan A…