Posts

Showing posts from October, 2012

37. teaser #konvoKPM2012

Image
assalamualaikum and hye semua! 



36. Selamat Hari Raya AidilAdha

Image
assalamualaikum and hye semua =D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA! :)

35. tabahkan hati sahabat

Image
assalamualaikum 

subhana-allah, aku hanya mampu mengucap dan istigfar bila aku tengok gambar neh di post kat wall salah seorang sahabat aku di soksek. ini berlaku adalah kerana ribut yang sangat kuat di area balik pulau and pokok manggis tumbang pada jumaat pagi semalam. aku rasa around jam 11am rasanya. time neh dy takdak kat umah, mama dy tak bagi balik, sebab takut dy trauma. ya, aku paham kenapa mama dy tak bagi balik, sebab mungkin mama dy tahu effectnya bila anaknya balik dan tengok keadaan rumah. sebab takut trauma and plus takley nak focus study. 
please be strong babe! aku taw hang seorang yang kuat. aku tataw nak tolong macam mana lagi, aku hanya mampu tuk berdoa semoga hang dan sekeluarga baik-baik sahaja. dan apa yang berlaku neh ada hikmahnya, sebab ALLAH nak uji hambaNya. kuatkan semangat dan iman okay? aku tataw macam mana nak tenangkan hang. sebab aku taw hang mampu tuk hadapi semua neh, sebabnya ALLAH takkan uji hambaNya kalau hambaNya tak mampu tuk hadapi ujian ini. …

33. Wordless Wednesday

Image
assalamualaikum and hye semua =D




32. saya tak benci awak.

Image
assalamualaikum and hye semua! =D
merujuk kepada tajuk entry aku neh it should refer to someone right? yes! exactly, entry kali neh memang aku refer to someone yang aku tak pernah sangka aku akan jadi kawan and tak pernah aku sangka kami akan jadi rapat. kuasa ALLAH, siapa tahu kan? kita hanya merancang, ALLAH yang menentukan semuanya  :) . aku rasa before this aku pernah buat entry pasal dy. ya memang! aku pernah buat satu entry about her. its unexpected when we become more closer right? aku pun sendiri tak jangka semua neh akan berlaku. 
by the way, i'm just to let u noe, that saya tak benci awak pun. kenapa perlu saya benci awak?? give me a solid reason please why i need to hate u for my lifetime? awak jangan risau k? saya neh bukan jenis yang pendendam sampaikan akan benci orang seumur hidup saya. ouh tidak! itu bukan saya. 
tadi kita sempat IM sebab saya dah lama tak nampak awak online. . saya taw awak tak sihat, awak jaga diri ya, saya risau dekat awak.. bila saya cakap saya…

31. gaya penulisan

Image
assalamualaikum and hye semua :)
alhamdulillah masih lagi bernafas di muka bumi ini. since jumaat lepas, aku baca balik entry-entry aku since aku baru menceburkan diri dalam dunia blogger ini. dan resulta atas pembacaan balik aku itu, entry-entry since 2008-2010 semua dah revert ke draft. HAHA! aku gelak sorang-sorang bila baca balik entry-entry lama yang sangat tak berfaedah dan gaya penulisan yang tah apa-apa ja. 
dulu gaya penulisan aku memang sangat teruk, tapi lama-kelamaan, aku dah improve gaya penulisan aku. aku banyak belajar dari blogger-blogger yang lain. aku kan suka blogwalking. hee :D so, start from now, insyaALLAH aku akan rajin update and improve kan lagi skills aku. chewah! pray for me okay? thanks all!
p/s : a lot of things to be shared. insyaALLAH will update more soon :) see yaa.. 

30. sekian lama . .

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
subhana-ALLAH, setelah sekian lama blog neh berhabuk tanpa sebarang update. baru sekarang sempat update.. pffttt... last update ujung bulan ogos wsanya. now dah october.. almost 2month tak update blog. haish! apa nak jadi la.. huu.. see.. nampak tak yang Syifa' Azhar neh bukan seorang blogger yang tegar! blogwalking memang tegar. update blog? masih tidak tegar. huu
tak tahu kenapa susah bebeno nak update blog, sedangkan, internet connection ada, laptop ada, cerita nak dikongsikan bersama pun ada. haish.. tapi.. nak menaip tu. mengambil masa jugak la.. adoiyai.. 
by the way, for the meantime, now aku dah mengesahkan diri aku neh sebagai penganggur.. so, mungkin ada masa tuk update blog.. HAHA.. okay2.. t aku update ya :) byk cerita mahu dikongsikan bersama.. hee 
last but not least, just call me Syifa' Azhar :)